Boende

Vi håller till i 2 st K-märkta hus i en vacker, naturskön idyllisk miljö på en Ö mitt i Ångermanälven! Det är 14 km till centrum i Kramfors.

Fas 1-/Primärhuset: på vån 1 finns vår jourlägenhet med personal dygnet runt och vår Föreståndares kontor.  Där har vi även 3 boenderum för par med gemensamt badrum med dusch. På våning 2 finns 6 boenderum, kök, 2 badrum med dusch. På våning 3 finns ett stort vackert samlingsrum för klienternas kvällsmöten, TV- och gemenskapsutrymmen, badrum med badkar. I detta hus bor klienterna de första 3 månaderna i behandlingen.
I huset finns även tvättstuga, samtalsrum-/Öronakupunktur i källaren och 2 altaner för sommarmånadernas trevnad med fantastisk utsikt.

Fas 2 huset: I huset finns 2 st möblerade 1:or, 2 st 2:or och 1 lgh med 3 sovrum. Alla lägenheter har badrum och köksdel. I huset finns även vårt stora kök, matsal där alla klienter och personal avnjuter sin måltid tillsammans, ekonomikontor, vår stora och lilla lektionssal, personalkontor, samtalsrum och tvättstuga.

Fas 3: Om man stannar en längre behandlingstid har vi boende i möblerade lägenheter och vår nyrenoverade villa belägen på Svanö.

Svanö präglas starkt av kultur i olika former som är en stor inspirationskälla till kreativitet. Det finns ett stort utbud av sysselsättningar på Ön såsom klättervägg, tennisbana, pingislokal, elljusspår, bad, bastu och relaxavd, badtunna, fiske, sköna promenadstråk, bio, fik, litet bageri, självhjälpsmöten 5 dgr/vecka, fotbollsplan, volleybollplan, ett folkets hus med olika evenemang, kulturförening, bagarstuga osv. Allt detta har våra klienter tillgång till. Det bor många nyktra narkomaner och alkoholister i området.

Boende - Rum

Våra lokaler och handikapp

Vissa av våra lokaler kan användas av de som har handikapp men vi har ej lokaler som är rullstolsanpassade.
Vid hörselnedsättning anordnar vi tolk